Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε cookies για να εξασφαλίσουμε την βέλτιστη εμπειρία των πελατών μας.

Απόσπασμα απο την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα

Από τον pantelis 07/03/2019 0 Σχόλια
 
Καλεσμένοι στην εκπομπή Γιώργου Παπαδάκη στίς 6/3/2019 ήταν ο κύριος Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΕΠΑ, ο κύριος Φαρσαλινός, γιατρός και ειδικός ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και ο κύριος Αδαμίδης, διευθυντής της 1ης παθολογικής κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
 
Βασικό ερώτημα της εκπομπής είναι εάν το άτμισμα είναι όμοιο με το κάπνισμα.
Σύμφωνα με τον κύριο Φαρσαλινό, το άτμισμα είναι καλύτερο και ποιο υγιεινό συγκριτικά με το κάπνισμα, γεγονός που υποστηρίζεται και από έρευνες που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, επισημαίνει πως το παθητικό άτμισμα δεν αποτελεί κίνδυνο για τους μη ατμίζοντες, σε αντίθεση με το παθητικό κάπνισμα που είναι το ίδιο επιβλαβές με το κανονικό κάπνισμα.
Από την πλευρά του ο κύριος Αδαμίδης θεωρεί το άτμισμα ως τον καλύτερο ενδιάμεσο για την πλήρη διακοπή του καπνίσματος, όταν το άτομο δεν έχει τη δυνατότητα να διακόψει το κάπνισμα μονομιάς. Αναφέρει πως είναι λιγότερο επιβλαβές για το άτομο και μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά, ώστε το άτομο να διακόψει το κάπνισμα, ενώ επισημαίνει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν περιλαμβάνει τις καρκινογόνες ουσίες που εμπεριέχονται στα κοινά τσιγάρα.
 
Τέλος, ο κύριος Παναγιωτόπουλος μιλά για την καμπάνια του ΣΕΕΠΑ με τίτλο "Ο καπνός δεν είναι ατμός", η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τη διαφορά που έχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε σχέση με το συμβατικό και τη διαφορετική αντιμετώπιση που θα έπρεπε να έχει από το Υπουργείο Υγείας συγκριτικά με το κάπνισμα.
 
 
 

Αφήστε ένα σχόλιο