Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε cookies για να εξασφαλίσουμε την βέλτιστη εμπειρία των πελατών μας.

David Abrams: «Η αντικατάσταση του συμβατικού τσιγάρου με το ηλεκτρονικό τσιγάρο σώζει ζωές»

Από τον admin 23/10/2019 0 Σχόλια

Ο David Abrams καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης έδωσε μια συνέντευξη στο δημοφιλές αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο CBS σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

    Δήλωσε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι καλύτερο και λιγότερο βλαπτικό από το συμβατικό τσιγάρο και ότι  βοηθά τους καπνιστές να το κόψουν. Σε έρευνα μάλιστα,  που έγινε σε διάστημα 12 μηνών αποδείχτηκε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο διπλασιάζει την πιθανότητα διακοπής του καπνίσματος σε σχέση με τις συμβατικές και εγκεκριμένες  μεθόδους από τους οργανισμούς όπως το FDA.

 

   Ο καθηγητής εξηγεί πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι λιγότερο βλαπτικό, καθώς εμπεριέχει λιγότερες σε σχέση με τον καπνό επικίνδυνες τοξικές και χημικές ουσίες. Το δεδομένο αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς πριν από 120 χρόνια η ανακάλυψη της μηχανής στριψίματος του τσιγάρου ήταν αυτή που οδήγησε στην επιδημία του καρκίνου του πνεύμονα και σε άλλες ασθένειες. Τονίζει πως είναι η μοναδική ευκαιρία της εξάλειψης του τσιγάρου και της αντικατάστασής του με έναν πολύ πιο ασφαλή τρόπο παροχής νικοτίνης. Αν χάσουμε αυτή την ευκαιρία, θα έχουμε κλωτσήσει τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία που είχαμε τα τελευταία 120 χρόνια για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα ανέφερε πως εάν το 10% των καπνιστών στις ΗΠΑ κάθε χρόνο κάνει τη μετάβαση στο ηλεκτρονικό τσιγάρο για τα επόμενα 10 χρόνια, τότε μέχρι το 2029 θα διασώζονταν 6 με 7 εκατομμύρια ζωές, δηλαδή θα εξασφαλίζονταν συνολικά 87 εκατομμύρια χρόνια ποιοτικής ζωής».

   Με αφορμή τα εκατοντάδες κρούσματα ασθενειών και τους επτά θανάτους που σημειώθηκαν λόγω χρήσης παράνομων ναρκωτικών ουσιών σε συσκευές ατμίσματος, ο αναγνωρισμένος επιστήμονας  τονίζει πως δεν υπάρχει  κανένας κίνδυνος για τους ατμιστές που χρησιμοποιούν πιστοποιημένα προϊόντα.

   Ξεκαθαρίζει πως όλα αυτά  προήλθαν  από την χρήση παράνομων  και κυρίως ναρκωτικών ουσιών που αγοράστηκαν στη μαύρη αγορά και στον «δρόμο». Οι ατμιστές δεν χρειάζεται να ανησυχούν και προτρέπει όσους καπνιστές θέλουν να κόψουν το συμβατικό τσιγάρο, να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Δείτε τη συνέντευξη εδώ από το CBS:

 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο