Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε cookies για να εξασφαλίσουμε την βέλτιστη εμπειρία των πελατών μας.

Η απόλυτη γελοιοποίηση των πολέμιων του ατμίσματος!

Από τον admin 27/02/2020 0 Σχόλια

Η απόλυτη γελοιοποίηση των πολέμιων του ατμίσματος!


Αποσύρεται άρον-άρον “επιστημονική” μελέτη
Fake News, δήθεν επιστήμη και τελικά false alarms από "ανεξάρτητους" επιστήμονες οι οποίοι απέδωσαν τα εμφράγματα που υπέστησαν χρήστες τους στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.

 
Πριν από περίπου 7 μήνες δημοσιεύτηκε μια μεγάλη Αμερικάνικη επιστημονική μελέτη, και προκάλεσε πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο, όπου σύμφωνα με την οποία «το ηλεκτρονικό τσιγάρο διπλασιάζει τις πιθανότητες για τους χρήστες του να πάθουν έμφραγμα»


Τελικά, η μελέτη  αυτή αποσύρθηκε άρον άρον από το επιστημονικό περιοδικό στο οποίο είχε δημοσιευτεί, με ανακοινώσεις να κάνουν λόγο για αναξιόπιστα και, χαλκευμένα αποτελέσματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα!
Ή αλλιώς, πολύ απλά, οι άνθρωποι που εκπόνησαν τη μελέτη με δείγμα 38 χρηστών του ηλεκτρονικού τσιγάρου, κατέληξαν στα συμπεράσματά τους ενοχοποιώντας το άτμισμα για εμφράγματα, τα οποία όπως αποδείχτηκε, οι χρήστες τα υπέστησαν  πριν καν γνωρίσουν τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο!


Όλα τα παραπάνω βέβαια δέν προκάλεσαν καμία έκπληξη, στούς ανθρώπους οι οποίοι παρακολουθούν την επιστήμη και τις αξιόπιστες μελέτες γύρω από το ζήτημα, η σύνοψη των οποίων καταλήγει ότι το άτμισμα είναι κατά 95% λιγότερο βλαβερό από το κάπνισμα.
Συγκεκριμένα η μελέτη αποσύρθηκε από το επιστημονικό περιοδικό της αμερικάνικης καρδιολογικής εταιρείας στο οποίο είχε δημοσιευτεί «Journal of the American Heart Association» και όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αν και ρωτήθηκαν ξανά να αποδείξουν τα ευρήματά τους, οι συντάκτες της μελέτης απέτυχαν, κι έτσι το άρθρο αποσύρθηκε!

 


Πλέον, πολλοί επιστήμονες από όλο τον κόσμο ζητούν τον επανέλεγχο κι άλλων ερευνών από τους ίδιους επιστήμονες, σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Επίσης, οι Bhatta και Glantz στη σχετική τους έρευνα, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η οποία χρηματοδοτήθηκε με 20 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να διαπιστώσει τις συνέπειες του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη δημόσια υγεία, ανακοίνωσαν το παραπάνω πόρισμα, σε μια εποχή που «βόλευε» την προεδρία Τραμπ να ανακοινώσει την απαγόρευση όλων των γεύσεων των υγρών αναπλήρωσης, σε μια περίοδο κατά την οποία επικρατούσε η ατμιστική «υστερία» γύρω από τα εκατοντάδες κρούσματα πνευμονοπάθειας.


Αυτή τουλάχιστον είναι η εκτίμηση της αμερικάνικης εφημερίδας USA Today.


Τελικώς, όπως αποδείχτηκε και ανακοινώθηκε επίσημα, και για αυτά τα κρούσματα δεν ευθύνεται η κανονική χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, αλλά η χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών από τη μαύρη αγορά…
 

 

Αφήστε ένα σχόλιο