Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε cookies για να εξασφαλίσουμε την βέλτιστη εμπειρία των πελατών μας.

«Η νικοτίνη στα υγρά αναπλήρωσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν είναι διαθέσιμη στην Αυστραλία και αυτό προκαλεί αντιδράσεις »

25/04/2018 0 Σχόλια Νέα Ηλεκτρονικού Τσιγάρου,

Επιστήμονες αλλά και πολιτικοί στην Αυστραλία αναφέρουν τον κίνδυνο της απαγόρευσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου για την Δημόσια Υγεία.Η ιδιαίτερα αυστηρή νομοθεσία για το ηλεκτρονικό τσιγάρο απαγορεύει τη χρήση νικοτίνης στα υγρά αναπλήρωσης με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να κόψει κάποιος το συμβατικό τσιγάρο καθώς δεν υπάρχει κάποια σταδιακή απεξάρτηση από την νικοτίνη που του προσφέρει.

 Όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό πάνελ του καναλιού Sky News ο δημοφιλής βουλευτής David Leyonhjelm, «άνθρωποι θα πεθάνουν, γιατί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι διαθέσιμα στην Αυστραλία».

Ο κύριος David Leyonhjelm τόνισε ότι «Αυτές οι απαγορεύσεις δεν ισχύουν στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Όταν ο καπνιστής μεταβαίνει στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν προσλαμβάνει στον οργανισμό του όλα τα επικίνδυνα τοξικά που βρίσκονται στον καπνό, παρά μόνο νικοτίνη.Όντως το είδος νικοτίνης που προσλαμβάνουν οι ατμιστές είναι φαρμακευτική με αποτέλεσμα να είναι ικανή να βοηθήσει στην απεξάρτηση της νικοτίνης που χρησιμοποιείται στο συμβατικό τσιγάρο χωρίς να περιέχει όμως τις βλαβερές ουσίες της οι οποίες είναι και υπέυθυνες για τα προβλήματα υγείας που προκαλεί το συμβατικό τσιγάρο.

Άρα σύμφωνα με πολλές επιστημονικές και συγκεκριμένα ιατρικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί η νικοτίνη  δεν επιφέρει καρδιακά προβλήματα, βλάβη στους πνεύμονες, καρκίνο και πολλές άλλες παθήσεις. Οπότε οι καπνιστές που στρέφονται στο άτμισμα, μπορούν να σώσουν τη ζωή τους.

Αλλά ακόμα η κυβέρνηση της Αυστραλίας εξακολουθεί να μην επιτρέπει την χρήση του κάτι το οποίο δεν προστατεύει την κοινωνία της και δεν την «βοηθάει» στο να ελλατώσει και τέλος να κόψει το κάπνισμα και των βλαβερών συνεπιών του.

Ο ίδιος κατέληξε ότι θα κάνει ότι μπορεί στο Κοινοβούλιο προκειμένου να αρθούν τα αυστηρά μέτρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στη χώρα του.

Παρακάτω θα βρείτε τα λόγια του βουλευτή David Leyonhjelm.

https://www.youtube.com/watch?v=e1uQ1rbjMk0

 

Αφήστε ένα σχόλιο